Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“És així, si us ho sembla”, de Luigi Pirandello

13 October @ 19:00 - 20:30

«És així, si us ho sembla» en català, és el títol d’una peça de teatre de l’escriptor italià Luigi Pirandello, escrita el 1917 i definida per ell mateix com una “farsa filosòfica”.

Com ocorre en la major part del seu teatre, l’autor desenvolupa l’obra a partir d’un relat. En aquest cas, la comèdia va ser extreta del conte La Signora Frola e il Signor Ponza, suo genero («La senyora Frola i el senyor Ponza, el seu gendre»). El tema de l’obra tracta de la veritat, el contrast entre realitat i aparença, entre veritable i fals. Pirandello posa en crisi la idea d’una realitat objectiva que pugui ser interpretada de manera unívoca a través dels instruments de la racionalitat.

El context històric de l’obra i la seva ambientació estan magistralment dibuixats per l’autor. Els fets transcorren en una petita capital de província, la qual cosa permet a l’autor reflectir les seves idees sobre la societat i la petita burgesa, la qual veu com una gàbia, que imposa una vida miserable i frustrant.

Quant als personatges, Pirandello els col·loca en una situació paradoxal per demostrar el contradictori de l’existència. Per a l’autor, l’home, malgrat els seus esforços, no aconsegueix penetrar fins a la fi del laberint de les aparences, ni conèixer el que està conclòs en les formes de les quals és responsable i per la seva banda, presoner.

Details

Date:
13 October
Time:
19:00 - 20:30
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Venue

Teatre de Mira-Sol
Carrer de Mallorca, 42
Sant Cugat del Vallès, Barcelona 08195 Espanya

Organizer

Xarxa de Centres Culturals de Sant Cugat
Website:
http://centresculturals.santcugat.cat/13208/descriptiu/
%d bloggers like this: